Horeca & Catering

cateringDeze werkplek is gericht op het verzorgen van de lunch voor alle medewerkers. Deze werkplek kent geen echte leermeester en het komt er op neer dat men hier vrij zelfstandig kan beginnen met de voorkomende werkzaamheden, denk hierbij aan  het opstellen van het menu, de boodschappen doen en het verzorgen van de maaltijden.

lunchpauzeOok het opdekken van de tafels en het netjes achterlaten van deze werkplek vallen onder de taken van deze werkplek.

Voor deze werkplek is het van belang dat de cliënt enige aanleg heeft in het voorzien van de lunch. Vooraf kan er samen gekeken worden naar het menu voor die week en eventueel kan er met een begeleider de boodschappen gedaan worden. Doordat er tijdens de lunch gezamenlijk wordt gegeten moet er wel een duidelijke planning gemaakt worden en uiteraard moet de tijd worden bewaakt in verband met de pauzetijden.

 

De achterliggende gedachtegang van deze werkplek is dan ook ervaring opdoen in de elementen van catering en horeca op een rustige manier zonder al te veel druk op de cliënt te leggen.