Fietsenmaker

FietswielBij de Fietsenmaker kan men het vak van fietsenmaker leren. Dit kan zijn dat de cliënt eerst gaat oefenen met een oude fiets die niet gebruiksvriendelijk is. Ook is het mogelijk om fietsen van personeel en andere cliënten te onderhouden en te repareren.

 

Deze werkplek is over het algemeen een vrij zelfstandige werkplek waar de cliënt de ruimte krijgt om de diverse werkzaamheden te leren. Dit kan met begeleiding maar het is niet vanzelfsprekend dat er een vaste werkbegeleider op staat. Wanneer blijkt dat de cliënt bepaalde vaardigheden onder de knie heeft bestaat de mogelijkheid om fietsen voor externe klanten te repareren.

FietsventielDe cliënt krijgt veel vrijheid om zich hierin te ontwikkelen door bijvoorbeeld niet alleen fietsen te repareren maar ook om van meerdere sloopfietsen een goed functionerende fiets te maken. Voor het gereedschap kan er in overleg met een werkbegeleider besproken worden wat er nog ontbreekt. Dit kan eventueel aangevuld worden voor deze werkplek. Op deze manier is ook voor de werkbegeleider duidelijk te zien welke vooruitgang cliënten maken als fietsenmaker.